Scara din stejar Constanta

6 noiembrie 2016 Scari lemn pe beton

scari interioare lemn Constanta

Scara din stejar Constanta , proiect de realizare a placarii unei scari din beton cu lemn masiv de  stejar. Prezenta scara interioara este in forma de L, avand intoarcerea facuta cu pod de odihna. In total scara din lemn are in componenta 7 trepte , pod de odihna , 10 trepte. La etaj balustrada terminala de construit.

Prezenta lucrare a fost realizata din lemn masiv de stejar, treapta din lemn, pod de odihna din lemn , contratreapta din lemn si balustrada din lemn masiv de stejar.

Plinta decorativa din lemn masiv montata la sfarsit este in latime de 80 mm pentru un plus de eleganta. Plinta din lemn masiv s-a montat atat la interior cat si pe exteriorul vangului de beton.

Lungimea scarii din lemn este de 1300 mm permitand astfel ca 2 persoane sa urce/coboare in acelasi timp.

Structura montajului a fost una complexa utilizandu-se pentru montaj atat adezivi poliuretanici cat si sisteme mecanice.  Dupa montaj toata structura se comporta ca un tot unitar.

Dupa uscare 24 ore scara din lemn nu scartaie si nu suna a gol. Ulterior verificarii acestui aspect se monteaza plinta din lemn masiv la 45 gr atat pe interior cat si pe exterior.

Balustrada din lemn masiv este realizata din stejar. Balustrii intermediari strunjiti montati care 2 pe fiecare treapta din lemn , asigurand protectie suplimentara pentru copii. Balustrul de capat este drept montat mecanic pe treapta din lemn. Tot ansamblu de balustrada din lemn este montat cu multa responsabilitate, astfel incat fiecare element sa ramana la locul lui indiferent de starea utilizatorului.

La etaj s-a construit si montat balustrada din lemn terminala de inchidere a golului de scara si asigurare de protectie la caderea in gol.

Toata scara din lemn construita are un finisaj aparte, realizata in 2 culori , contratreapta din lemn si balustrii intermediari din lemn albi.

Restul elementelor au fost albe antichizate. O scara din lemn interioara stejar alb antichizat. Sub scara din lemn s-a construit un dulap cu 2 usi si o zona cu sertare .

 

 

 

 

 

 

 

Scara din stejar Constanta